Sportzorgmassage
De oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen pasten massages toe om gezond te blijven of de gezondheid te herstellen, maar ook ter ontspanning. In India, China en Japan is massage niet weg te denken uit de traditionele geneeskunde en er zijn aanwijzingen dat massage in China al tweeduizend jaar voor het begin van onze jaartelling werd toegepast.
Voor wie is sportzorgmassage bedoeld?
Verkrampte en pijnlijke spieren na een zware werkweek?
Uitgeblust, vermoeid of hoofdpijn?
Kom dan een afspraak maken voor een massage. Massage is geschikt voor iedereen die zichzelf goed wil (laten) verzorgen en zijn/haar lichaam in optimale conditie wil houden. Waarom zou je jezelf onthouden, wat je je auto wel gunt? Een auto is vervangbaar, maar jouw lichaam niet!
Massage helpt spierspanning en spasmen te verminderen. Ook bevordert massage de genezing van beschadigd en geblesseerd weefsel, en helpt het afvalstoffen af te voeren. Het is goed voor ons immuunsysteem, het verlicht stress en het helpt ons relaxen.
Je denkt misschien pas na over een blessure, wanneer je er één hebt. Maar een professionele sportzorgmasseur kan je spieren preventief masseren, wat juist de kans op een blessure verkleint en de sportprestaties verhoogt.
Vaak blijven we met spierpijnklachten en blessures onnodig en te lang doorlopen. Hoe klein een blessure of klacht ook lijkt, hij kan spieren, pezen en gewrichten beschadigen, waardoor de klachten verergeren. Vermoeidheid, stijfheid en pijn kunnen je dan belemmeren bij sport en werk.
Sportzorgmassage is een reeks handelingen die uitgevoerd worden op het lichaam. Zo hebben we effleurages (strijkingen), petrissages (knedingen) en fricties (lokale druk). Fricties gebruiken we om lokale verklevingen op te lossen.
Het is een manier om vóór en ná een sportprestatie het herstel van de spieren te bevorderen. Naast een goede warming-up is een pre-activiteitsmassage een goede voorbereiding op een prestatie. Net zoals, naast de cooling-down, een post-activiteitsmassage.
Daarnaast wordt sportzorgmassage gegeven aan de gezonde sportbeoefenaar om de lichamelijke conditie te bestendigen, te verbeteren en/of eventuele nadelige gevolgen van de sport als vermoeidheid, spierpijn en blessures zoveel mogelijk te voorkomen: de circulatie in het lymfestelsel verbetert, en de verwijdering van afvalstoffen, zoals melkzuurbacteriën versnelt.