Meer over mij

Vanuit mijn achtergrond als topsporter weet ik hoe belangrijk het is om je lichaam in goede conditie te houden. Dat doe je niet alleen met training maar ook door goed te luisteren naar de signalen van je lichaam en een goede verzorging van het bewegingsapparaat.

Daarom ben ik naast een opleiding en carrière in Personal Training mij verder gaan specialiseren in de afgelopen jaren in de daarvoor benodigde technieken.

Ik heb daarbij gekozen voor een combinatie van Sportzorgmassage, Mylogenics™, Blessurepreventie en Bewegingsanalyse & Oefenvormen; allen via de daarvoor bestaande professionele opleidingen.

Deze combinatie biedt mij de mogelijkheid om zowel preventie als behandeling van klachten aan te bieden. Daarnaast mag ook zeker het wellness aspect niet vergeten worden.

Sport is mijn passie! Mijn leven staat voor een groot deel in het teken van sport en dat begon al op jonge leeftijd. Toen ik vijf was begon ik met turnen en ik stond op elf jarige leeftijd op een Europees Jeugd Kampioenschap in Zweden met trampolinespringen. De jaren die daarop volgden specialiseerde ik mij in het trampolinespringen en fitness en nam ik deel aan verschillende Nederlandse Kampioenschappen, Europese Kampioenschappen, Wereld Kampioenschappen en World Cups. Door mijn instelling, wilskracht en passie heb ik diverse wedstrijden gewonnen en werd ik door NOC-NSF beloond met de A-status. Ik kijk met mooie herinneringen terug op mijn carrière als topsporter.

7-voudig Nederlands Kampioen Individueel;

1991, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996 en 2006

6-voudig Nederlands Kampioen Synchroon;

1992, 1994, 1995, 1996, 1997 en 2011

Topsport is intens, zowel fysiek als mentaal. En door al die jaren tussen topsporters, sportmasseurs en therapeuten te hebben geleefd, heb ik besloten om me verder te ontwikkelen. In 2008 heb ik de opleiding tot Personal Trainer bij de Get Flexible Academy gedaan. Ik heb geleerd hoe ik mensen kan stimuleren om te voelen wat bewegen en trainen is en wat het doet met je lichaam én geest. Mijn doel is om iedereen die open staat voor een actief en gezond leven verder te helpen om het maximale uit het lichaam te halen.

In 2011 heb ik bij The Overload Worldwide met de Mylogenics™ opleiding een unieke behandelmethode geleerd. Mylogenics™ is een behandelmethode met vaak spectaculaire resultaten.

Wanneer behandeling met bijvoorbeeld fysiotherapie, manuele therapie, chiropractie of osteopathie niet tot het gewenste resultaat heeft geleid, is de Mylogenics™ methode wellicht dé oplossing.

Daarna heb ik opleidingen gedaan via het NGS (Nederlandse Genootschap voor Sportmassage) :

2013-2014Sportzorgmassage en Medical Kinesio Taping
2015Blessurepreventie
2015-2016BAOV (Bewegingsanalyse en Oefenvormen)
2016-2018
Natura Foundation - Ortomoleculaire voedings- en gezondheidsleer
2018-hedenOERsterk - Wildplukcursus Richard de Leth 'De natuur als apotheek '

Vroeger vonden wij het niet meer dan logisch dat we vol energie zaten, dat we blij waren, enthousiast en onvermoeibaar.

Helaas zien we dat die jeugdige, energieke en vrolijke gedaante van de mens soms wat wegkwijnt, wat helemaal niet noodzakelijk is en zeker niet altijd aanvaardbaar.

Op school leren we veel, maar ik denk dat er een belangrijk vak ontbreekt:
Het vak waarbij we de geheimen leren kennen over de verzorging van onze gezondheid.

Mijn specialisaties

NGS Sport -en wellnessmasseur
Personal Trainer
Kettlebell Instructor
Mylogenics Practitioner

  • Mylogenics™ Release
  • Mylogenics™ Activation
  • Mylogenics™ Rehab
  • Mylogenics Advanced Practitioner i.o. (The Overload Principles http://overloadworldwide.nl)